Над 500 души се изследваха безплатно във ВMA в Световния ден за

...
Над 500 души се изследваха безплатно във ВMA в Световния ден за
Коментари Харесай

Над 500 души се изследваха безплатно за диабет във ВМА

Над 500 души се изследваха безплатно във ВMA в Световния ден за битка със захарния диабет.

Специалистите от Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната откриха съществуване на болестта при 20 от всички изследвали се в границите на днешната акция, оповестиха от лечебното заведение.

Пациентите са получили рекомендации и съвещания за следващо лекуване.

Кампанията на ВМА е ориентирана точно към хора, които не допускат, че имат захарен диабет. Според Националната асоциация на децата и младежите с диабет българите с диабет са над 460 000, а други 200 000 не знаят, че са заболели. 

" Ранните стъпки в битката с диабета могат да бъдат решаващи и да предотвраят развиването на заболяването, макар че доста хора не имат вяра в смяната на метода на живот като път към положителното здраве ", безапелационна е проф. Ивона Даскалова – началник на Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната и ръководител на Българската диабетна асоциация.

" Борбата с диабета стартира още от детска възраст, по тази причина не би трябвало да се позволява децата да се застояват пред компютъра или пред тв приемника с нездравословни храни и безалкохолни питиета до себе си. Създайте им просвета на хранене още от най-ранни години, тъй като тя ще им подсигурява положително здраве и качество на живот като пораснат ", прикани още проф. Даскалова.

Световният ден за битка с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на възходящата паника за бъдещето на милионите хора, страдащи от болестта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР